Chat with us, powered by LiveChat

5 căi de a vă îmbunătăți relația

5 căi de a vă îmbunătăți relația - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

07 dec. 5 căi de a vă îmbunătăți relația

1. Mici gesturi cu efecte mari
Poate credeţi că o relaţie este făcută din gesturile mari, memorabile, din marile certuri, din serile romantice petrecute în timpul vacanţei exotice. Însă vă puteţi consolida relaţia imens de mult cu un pic de atenţie faţă de detalii (ceea ce poate ajuta la evitarea apariţiei marilor probleme).

Iată ce puteţi încerca:

Faceţi în fiecare zi ceva pozitiv pentru a „depozita” un sentiment plăcut în relaţia pe care o aveţi. Un cuvânt pe un şerveţel, un pupic pe obraz, o mâna de ajutor la proiectul celuilalt. (A propos, faptul că vă simţiţi bine în propria piele este un mare cadou pe care i-l puteţi face cuiva pe care îl iubiţi.)

Daţi-vă întâlnire. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mai ales pe măsură ce apar şi cresc copii sau în vieţile noastre se desfăşoară mai multe proiecte şi chiar mai multe joburi, este tot mai greu să ne facem timp pentru alesul inimii. Planificaţi-va să petreceţi timp împreună doar în doi, doar spre propria plăcere. Mâncaţi împreună când este posibil, ieşiţi la o plimbare, ţineţi-vă de mâna, sau pur şi simplu staţi pe canapea împreună în timp ce copiii se joacă în altă camera.

Faceţi-vă zilnic complimente. Niciodată nu sunteţi prea ocupaţi ca să vă faceţi complimente. O replică de genul „ce bine îţi stă părul, iubito” spusă la momentul potrivit vă poate împiedica să consideraţi relaţia cu celălalt ca pe ceva de la sine înţeles.

2. Fiţi imprevizibili
Puteţi denumi trei lucruri care i-ar face plăcere partenerului în acest moment? Da? Atunci faceţi unul dintre ele. Chiar acum (fiţi fără griji, articolul acesta va fi tot aici când reveniţi și nu uitați de pauza de 5 secunde pentru acest click). Nu uitaţi, surpriza nu constă neaparat în ceea ce faceţi, fie că planificaţi o ieşire în oraş sau un masaj la tălpi, ci este faptul că pe neaşteptate v-aţi făcut timp pentru ceva special.

3. Lăsaţi-i partenerului un pic de spaţiu
Mulţi dintre noi cred că o relaţie stabilă înseamnă un contract 24/7 cu partenerul şi că trebuie să fiţi împreună în tot acest timp. Trăiţi împreună, mâncaţi împreună, va faceţi vacanţele împreună. Doamne, nici măcar la baie nu vă mai puteţi duce fără jumătatea aleasă.

Dar partenerii au nevoie fiecare de un pic de spaţiu şi chiar le face bine să-l aibă. Trebuie să-şi trăiască şi propriile vieţi, să-şi dezvolte propriile interese şi prietenii. Este nerealist să vă aşteptaţi ca celălalt să vă împlinească toate nevoile. Adevărul este că de fapt cuplurile se dezvoltă atunci când membrii lor nu-şi pierd identitatea. De ce? Fiindcă fiecare dintre noi va aduce de fapt mai multe în relaţie dacă suntem relaxaţi şi proaspeţi.

4. Faceţi loc tandreţii
Faptul că arătaţi cu degetul spre celălalt funcţionează numai în reclame, în filme sau în cărţi nu şi în relaţii. Acuzele şi judecarea sau analizarea partenerului nu vor face decât să va îndepărteze unul de altul, deci dacă problema nu este aşa de gravă (alooo… colacul de la toaletă), adoptaţi o atitudine jucăuşă şi nu vă luaţi prea tare în serios. Râdeţi de propriile slăbiciuni, nu de cele ale partenerului. Una dintre cele mai bune metode de a gestiona aceste situaţii este să vă acordaţi puţină încredere şi să va dovediţi unul altuia că sunteţi implicaţi împreună, ceea ce este unul dintre lucrurile cele mai simple (şi mai dificile) pe care le pot face cuplurile: cereţi-i iertare celuilalt din când în când. Este bandajul universal al relaţiei, care vindecă multe dintre răni.

5. Încercaţi alternativ varianta celuilalt
Iată cum funcţionează: timp de două săptămâni, luaţi dumneavoastră deciziile importante. Toate deciziile, mici sau mari (în afara sexului, care trebuie să fie mereu consensual), luaţi-le aşa cum doriţi. Apoi, timp de alte două săptămâni , va fi partenerul cel care ia toate deciziile. Şi regula este valabilă pentru tot ce mâncaţi la cină, ora la care vă culcaţi, programele TV pe care le urmăriţi, faptul că vă petreceţi sâmbăta în oraş sau făcând curat în debara.