Chat with us, powered by LiveChat

8 Sfaturi de succes pentru o Super Relație

8 Sfaturi de succes pentru o Super Relație - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

14 sept. 8 Sfaturi de succes pentru o Super Relație

Ascultă-ți inima și oferă-i crezare. Prea mulți din jurul nostru se trezesc să ne dea nouă sfaturi despre ce relații sănătoase putem avea. Experții, studiile, familia, prietenii – cu toții îți spun ce să crezi și ce să ignori. Vezi mai departe ce sfaturi populare nu sunt, de fapt, altceva decât un mit nefondat, potrivit TheNest.com.

1. „Cuplurile cu interese comune rămân unite“
Crezi că aveți nevoie să vă placă amândurora emisiunile TV și tenisul pentru a avea un mariaj solid? Mai gândește-te o dată! Aceste interese comune sunt bune, dar ar trebui să aveți și activități pe cont propriu pentru a menține relația proaspătă și interesantă. Persoanele care fac totul împreună ajung să fie co-dependente.

2. „Niciodată să nu vă culcați certați“
E un gând frumos în teorie, dar să fim serioși – continuarea unei dispute până la ore târzii din noapte nu este o idee foarte bună. Oamenii tind să se certe mai mult mai ales dacă sunt obosiți. În loc să continui să te cerți (ca să epuizezi tot ce ai de spus și să vă puteți împăca), ar fi mai indicat să dormi și să discuți a doua zi despre subiectul respectiv. S-ar putea chiar ca, a doua zi, să ți se pară o ceartă stupidă și să nu mai vrei să o reiei.

3. „Căsnicia trebuie să fie numai lapte și miere – nu ai voie să te cerți“
Certurile dese nu sunt foarte bune într-o căsnicie, dar este indicat să ai unele dispute din când în când și să fii capabilă să le rezolvi cu calm. Evită să strigi la iubitul tău sau să-l insulți. În schimb, fă o pauză pentru a te calma, în așa fel încât să abordezi problema într-o manieră rațională.

4. „50% dintre căsnicii ajung la divorț“
Ți se pare că lupți împotrivă sorții ca să-ți menții mariajul pe linia de plutire? De fapt, la nivel mondial, rată divorțului este mai mică decât în anii ’80, când a atins pragul superior de 41%, acum fiind într-un declin constant. De asemenea, în cazul în care iubitul tău ți-a fost coleg de școală, liceu sau facultate, aveți o șansa mult mai mare de a atinge aniversarea de aur a mariajului vostru. Astfel, șansele de divorț în cazul vostru sunt de numai 25%.

5. „E obligatoriu să aveți o seară în care ieșiți în oraș numai voi doi“
O seară petrecută în oraș cu soțul este minunată, dacă asta îți face plăcere, dar nu toată lumea agreează această idee. Unele persoane preferă să își petreacă timpul împreună, dar acasă. Dacă preferi să stai în pijamale sau în pantaloni de trening și să iei cină acasă cu soțul nu înseamnă că îți supui căsnicia unui risc și că vei ajunge să divorțezi.

6. „Un copil întărește orice căsnicie“
De fapt, un studiu efectuat în anul 2009 și publicat în „Journal of Personality and Social Psychology“ a scos la iveală faptul că apariția unui copil poate provocă diverse probleme, mai ales dacă micuțul vine pe lume la scurt timp de la începutul căsniciei.

7. „Când iubești, știi întotdeauna ce-și dorește partenerul“
Și acesta este un gând minunat, dar și în acest caz este vorba doar despre un mit. Când suntem îndrăgostiți ne simțim foarte apropiați și presupunem că trebuie să știm tot ce își dorește partenerul. De fapt, este un efect secundar al euforiei induse de hormoni precum oxitocină și endorfinele. E vorba doar despre euforie! Persoanele care abia au intrat într-o relație trebuie mai întâi să ajungă să se cunoască. Uneori, chiar și după 30 de ani de căsnicie, există situații în care nu vei ști ce își dorește soțul tău sau dacă are într-adevăr nevoie de ceea ce își dorește.

8. „Dacă e menit să fie, nu trebuie să muncești deloc la relația ta“
Orice lucru bun necesită un oarecare efort, iar căsnicia nu face o excepție de la această regulă. De fapt, toate relațiile presupun muncă, iar cele reușite necesită chiar mai multă muncă! Relațiile sunt precum grădinile: cu cât ai mai multă grijă de ele, cu atât vei avea rezultate mai bune.