Chat with us, powered by LiveChat

Adevărul din spatele fanteziilor sexuale

Adevărul din spatele fanteziilor sexuale - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

07 sept. Adevărul din spatele fanteziilor sexuale

Toată lumea are fantezii sexuale, până la urmă sunt sărea și piperul unei relații. Și cu cât vă împărtășiți fanteziile sexuale cu partenerul, cu atât mai condimentată va fi viață amoroasă a cuplului. Dar v-ați întrebat vreodată ce se ascunde în spatele fanteziilor sexuale? Au ele vreo semnificație, asemenea viselor erotice? Ei bine, o echipă de certatori de la Facultatea de Psihologie din Israel s-a gândit, a analizat și iată ce a descoperit.

Spune ce fantezii sexuale ai, că să știi ce viață de cuplu ai.

La studiu ce a durat 21 de zile au participat 48 de cupluri care au fost chestionate cu privire la fanteziile lor sexuale și la interacțiunile zilnice cu partenerul. S-a observat astfel că, fiecare partener își dorea fie mai mult atașament, fie mai multă libertate. Ceea ce i-a făcut pe psihologii israelieni să creadă că fanteziile sexuale sunt influențate de personalitatea partenerului, de calitatea relației și de interacțiunile cuplului (dacă sunt pozitive sau negative). În zilele în care se certau, ambii parteneri tindeau spre fantezii sexuale cu altcineva și nu cu soțul/soția.

Studiul a mai scos la lumină faptul că o fantezie de genul “bărbatul fatal care cucerește o necunoscută și fac sex sălbatic într-o biblioteca” nu înseamnă decât dorința bărbatului de a evada, de a minimiza intimitatea cu partenera.

În schimb, cei care au simțit nevoia de mai multă afecțiune din partea partenerului au fantezii în care sunt dominați, controlați, supuși de către partener.

Alte fantezii sexuale și înțelesul lor:

  • fantezii sexuale cu un actor/actriță – simți nevoia să fii în centrul atenției în grupul tău de prieteni/cunoștințe;
  • fantezii sexuale cu fostul/fosta – simți nevoia să încalci reguli;
  • fantezii că sunteți legați – simțiți nevoia că partenerul să preia inițiativă;
  • fantezii sexuale cu o persoană de același sex – sunteți stăpâni pe voi, vă simțiți bine în pielea voastră și sunteți încrezători în propria sexualitate;
  • fantezii cu o persoană în uniformă – simțiți nevoia unui/unei salvator/salvatoare;
  • fantezii că faceți sex în public – simțiți nevoia să vă demonstrați forțele;
  • Fanteziile au spor dacă gură celui care le poartă, începe să grăiască.

    Prea multe fantezii rămân în noi, fără să căutăm sau să profităm de momentele intime pe care le avem, pentru a le explora și simți intensitatea. Este o relație de auto încredere, iar fetele care vor reuși să dea frâu liber fanteziilor, vor fi căutate din ce în ce mai mult de către bărbați, datorită libertății de care dau dovadă.