Chat with us, powered by LiveChat

Află cum să-ți apropii iubitul în timpul unei dispute – Partea 2

Află cum să-ți apropii iubitul în timpul unei dispute – Partea 2 - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

25 ian. Află cum să-ți apropii iubitul în timpul unei dispute – Partea 2

În ultima postare am explicat faptul că atunci când ești nervoasă pe iubitul tău, primul instinct este să-l ataci – dar dacă-l ataci sau dai vina pe el, îl poate face să se simtă nesigur și defensiv, iar ca rezultat, se îndepărtează de tine.

Vreau să-ți explic cum să te exprimi fară să-l blamezi sau să-l faci să se simtă vinovat – pentru a putea lega relația în timpul unei dispute.

Uite cum te poți exprima astfel încat iubitul tău să te poată AUZI, chiar și atunci când ești nervoasă:

1. Când simți nevoia să-l ataci sau să-l blamezi – OPREȘTE-TE.
Atunci când ești înclinată să-l ataci sau să dai vina pe el, tot ce trebuie să faci este exact opusul – oprește-te, retrage-te un pic și respiră.

2. Găsește-ți sentimentele.
Atunci când ești iritată întreabă-te: „Cum mă simt chiar acum? Mă simt supărată, nervoasă, tristă sau altfel?”

3. Vorbește despre ceea ce simți.
Poți începe cu „Mă simt…”
Încearcă să nu folosești „tu” aici – este important să nu faci deloc referiri la comportamentul lui.
De asemenea, nu folosi cuvinte precum „rănită” sau „jignită” – în sintagmele „M-ai rănit, M-ai jignit.” – deoarece îl poate aduce în postura defensivă și va bate în retragere.

4. Oprește-te și ascultă-l cu atenție.
Nu intra într-o pledoarie lungă despre motivele pentru care te simți așa cum te simți – de fapt, nu te explica deloc! Oprește-te și ascultă ce are de zis, repetând pașii 1-3 dacă este nevoie.
Te gandești că poate bărbații nu pot face față furiei voastre, dar nu este adevarat. Energia masculină poate face fată cu desăvârșire! Pur și simplu nu le place când le spunem că este vina lor.
Când spui cuiva „Mă simt nervoasă acum..” este muuult mai bine decat să spui „Nu-mi vine să cred că ai spus asta, ești un dobitoc!”

Când îți asumi răspunderea pentru ceea ce experimentezi în acel moment, poți transmite același mesaj fără să-l faci pe iubitul tău să se simtă responsabil pentru sentimentele tale.
Această strategie îți poate dezvălui miezul și originea problemei rapid și îl va apropia pe bărbat atunci când o aplici în mod corect.

Chiar dacă pare simplu, această abilitatea de comunicare prezintă o provocare în momentul învățării pentru că se opune modului de funcționare naturală a creierului nostru.
Când îți aloci timpul necesar să te conectezi cu modul în care te simți și-ți împărtăsești experiența în același timp, bărbatul te va ASCULTA cu adevărat și nu va mai fi defensiv și închis în el. Acest lucru este extrem de important pentru deschiderea canalelor de comuncare.

În loc să repeți la nesfârșit patternul aceleiași relații destructive, această metodă te va ajuta să închei conflictele recurente pentru a te putea desăvârși conexiunea în cuplu și a vă apropia și mai mult.