Chat with us, powered by LiveChat

Așa vei face bărbații să fie Emoționali și Empatici!

Așa vei face bărbații să fie Emoționali și Empatici! - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

10 aug. Așa vei face bărbații să fie Emoționali și Empatici!

În primul rând în psihoterapie există două tipuri de întrebări.

Psihologul vorbește cu omul care este în fața lui și îi poate adresa două tipuri de întrebări: cele închise și cele deschise.

Cele deschise îl invită să se exprime: „ce părere ai tu despre cutare lucru?” iar omul se exprimă.

Problema e că de multe ori, bărbații preferă întrebările închise, cu răspuns: DA sau NU, deoarece așa sunt construiți de la mama natură. Și vei vedea că acesta e stilul lor de comunicare. Preferă să răspundă monosilabic: da sau nu, si dacă încerci să scoți de la ei mai multe, o să vezi că te lovești de un scut, de o barieră.

1. Scoate de la el răspunsul dorit!
Vei vedea că este mult mai cooperant și dispus să comunice cu tine, dacă-l ajuți să răspundă cât mai scurt la întrebări. Formulează intrebări logice, nu emoționale:

De exemplu: Ai făcut ce te-am rugat azi? Nu! Ok, când ai de gând să faci? Mâine! Ok, mersi!
Chestii de genul acesta, apoi chestii puțin mai complexe. Când îl întrebi, privește-l și asigură-te că a auzit sau înțeles ce ai spus .

2. Observă-l
Adică să spui ceea ce vezi fără să aibă subînțelesuri sau substrat emoțional. Caută clarificări și încurajează-l să spună ce părere are el de ceea ce ai observat tu. Caută un teren comun, un numitor comun discuției.

De exemplu: Am observat că nu ți-ai spălat farfuria după ce ai mâncat.
Atât! Și-l lași pe el să spună ce părere are despre chestia asta.

pauză 5 secunde și dă click aici.

3. Caută sentimentele din el
Caută să nu interpretezi cum vezi tu lucrurile, ci încearcă să afli ce simte bărbatul într-un anumit moment fara a face presupuneri.

De exemplu: Când stai de vorba cu el, îl întrebi: Ce simți despre chestia asta?
E important să folosești limbajul în mod corect. Ce simți tu despre faptul că n-am ieșit de o săptămâna în oraș? El poate să spună: Îmi pare rău dar am fost foarte ocupat și putem să ieșim săptămâna viitoare, sau să spună ceva. Află care sunt sentimentele lui vizavi de o anumită problemă întrebându-l: ce simți tu despre cutare problemă?

4. Află-i nevoile
În comunicare e foarte important să știi să-ți exprimi nevoile și să știi să ceri. Țin minte că era o vreme în relația mea când prietena voia foarte mult să mergem în excursii doar noi doi pentru că deobicei ieșeam cu prietenii noștri în grup, cu trupa. Și a durat un an și ceva până într-o zi când și-a luat inima-n dinți să îmi spună lucrul ăsta.

A durat atât pentru că eu îi spuneam: “E foarte important să-mi ceri, eu n-am de unde să ghicesc ce nevoi ai tu. Eu n-am nicio problemă, sunt dispus să lucrez cu tine, să îți satisfac nevoi care țin de mine dar trebuie să-mi spui, deoarece nu pot să ghicesc ce nevoi ai tu.”

“Nu am timp și energie să mă concentrez pe asta și să fiu ghicitor în stele. Doar spune-mi și dacă știu ce nevoi ai, putem lucra pe chestia asta.”

Și-a luat inima-n dinți și mi-a zis: “Eu aș vrea să ieșim doar noi doi în excursie. Un weekend sau măcar două zile, pentru că tot timpul suntem cu altcineva, tot timpul suntem cu prietenii și aș vrea sa fim și numai noi doi.”

Cu cât pui mai mult întrebările corecte despre ceea ce vrea și îi place, cu atât mai mult va fi mai fericit. Iar un bărbat fericit niciodată nu va pleca de lângă femeia care l-a adus în starea asta.

5. Comunică eficient cu el

Trebuie să înveți să ceri! Fără să pui condiții, fără să încerci să impui. E important să iei în considerare atat nevoile tale, cat și ale lui. Aceste cereri clarifică dacă s-a înțeles bine ceea ce s-a discutat, ce sentimente sunt implicate sau ce acțiuni sunt necesare.
Stai de vorba cu bărbatul și cere în mod neutru:

De exemplu: „Uite, aș vrea să discutăm despre o anumită problemă pe care o avem: nu ieșim deloc numai noi doi! Când putem să stăm de vorbă despre subiectul acesta? „

Pur și simplu trebuie să înveți să ceri, în cuvinte simple și să-i oferi lui ocazia să se exprime simplu. Bărbații, așa sunt ei. Preferă simplu: A sau B, alb sau negru, da sau nu.

Prin aceste 5 reguli, ei pot fi loiali, atenți și fericiți alături de tine.

Parcurge acești 5 pași cât de des poți tu în relațiile tale virtuale sau reale și cu siguranță vei descoperi în bărbați, că pot fi speciali : amanți, soți, prieteni și iubiți.