Chat with us, powered by LiveChat

Cât de greu este un pahar cu apă?

Cât de greu este un pahar cu apă? - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

06 feb. Cât de greu este un pahar cu apă?

Un psiholog îi învață pe cursanții lui despre ‘managementul’ stresului. A luat un pahar de apă și s-a plimbat prin sală… în liniște. Toată lumea aștepta o întrebare de genul-este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul și și-a întrebat auditorii:”Cât de greu este acest pahar cu apă?”.

Mirați, cursanții au dat răspunsuri între 250 și 500 ml. Răspunsul psihologului a fost următorul: Greutatea absolută nu contează. Contează cât timp îl vei ține ridicat. Un minut-nici o problemă. O oră-o durere de braț. O zi-îți paralizează brațul. În fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimbă. Se schimbă doar timpul… și cu cât e mai lung, cu atât mai greu este. Stresul și grijile din viață sunt asemenea paharului cu apă.

Dacă te gândești mai mult la ele… începe să te doară sufletul. Dacă te gândești tot timpul la ele-îți paralizează mintea… nu mai poți să faci nimic. De aia este important să te eliberezi de stres. Când ajungi acasă pe seară… lasă-ți grijile deoparte. Nu le purta cu tine în noapte!

Stresul și grijile vieții sunt la fel ca acest pahar cu apă. La început nu te afectează atât de tare. Insă cu cât le duci mai mult cu tine de-a lungul zilei, nu vei mai putea face nimic altceva și pană la urmă vei ceda.

Morala: Este foarte important să lași grijile deoparte atunci când mergi la culcare, indiferent ce s-a întâmplat pe timpul zilei. Pe măsură ce se acumulează greutătile vieții, invată să pui paharul jos. Altfel s-ar putea ca tocmai aceste greutăti să te doboare pe tine.