Cola bate jobul

31 mart. Cola bate jobul

Dat imi e sa vad. Uneori. Prima cerinta la interviuri este sa fii analizata. Nu vorbesc de chat, ci de corporatistii care va cauta. Acei rechini de oameni, cum li se spune. S-a ajuns peste ceea ce crezi. Esti invitata, ti se da ceai, se uita la tine cum il bei si iti spune daca ramai sau nu.
Cred ca poate nu stiai asta. Dar se intampla. Intamplarile astea sunt traite fara sa bagi de seama exact ce cauta angajatorul. Mi-e teama ca folosul culturii tale nu mai face cum facea inainte, cand pregateai temeinic un interviu, erai intrebata ce stii, ce ai invatat,si in raport cu cerintele lor, erai angajata sau nu.

Plecai acasa, fumai un joint, erai happy girl

Acum intervievatorii invata altceva. Sunt indoctrinati cu cerinte clare. Le urmeaza cu limba scoasa, ei isi iau banii, tu nu. Daca stai pe scaun cu piciorul stang peste cel drept, si el vede ca esti dreptace, stie clar ca ai dubii sau ca nu iti doresti clar postul, sau poate nu iti place moaca lui inverzita de frumusetea ta. Una din ele sigur e. El vede, tu pleci. Cauta alta care joaca bine,sau stie sa ascunda. Sau e naturala si vorbeste fara sa gandeasca. Cam asta se cere.

Incepe sa mi se urce la cap. Desi nu e treaba mea, insa vad ce se petrece. Nu adaptez. Orice corporatie cu ritm sau dorinta de succes, te intreaba orice, mai putin despre ce stii exact sa faci. Nu conteaza prea mult faptul ca te-ai machiat nestrident dimineata sau ca te-ai imbracat office ca sa urci la imagine. Esti intrebata daca bei cola, daca da, cat, de ce si cand, esti intrebata cum dormi, cat, unde… esti intrebata daca esti fumatoare, daca spui da,el te intreaba.. De Tigari?…omu deja are filme…ca sa intelegi mai bine, cei care cauta recruti noi, vor oameni de armata, ascultatori, asezati in gandire, la ordin si apel, pregatiti de asalt. Metafora e subliminala.

Nu mai esti angajata pentru ceea ce stii sa faci, ci pentru ceea ce vei fi pregatita sa faci. Daca esti adaptabila, te descurci cu ei. Ramai, te inclini, maresti numarul de oameni ascultatori, iei bani, esti un pic independenta, iesi sambata de te imbeti, mergi la munte, iei aer, vii acasa, mergi la munca. Daca bei multa cola, iti cade ficatu, ei nu vor. Recrutantii vor recruti sanatosi tun. Vor oameni care sa fie usor de intretinut, asigurarile costa. Ideea postului e simpla si eficienta.

Cauta Independenta, adu-o la tine si urmareste-o

Fii prietena ei cea mai buna. Totusi daca mergi la interviu, fii atenta la tine. Stai cu privirea sus, zambeste si nu raspunde in graba, stai cu picioarele la sol, ambele. Fa sex inainte de interviu. Iti da o incredere de ii zambesti si lu Hitler. Fii atenta la maini, ce faci cu ele, sau le poti tine incet pe langa corp. Fii calma si curajoasa. Iar cel mai important, fii optimista. Daca nu iei, deschide facebookul, toti prietenii tai si prietenii lor au ajuns sa posteze mesaje spirituale de zici ca-i era lu Ghandi tehnologizata.

Ai 260 de milioane de mesaje spirituale care te fac sa fii super nevasta lu ZEN si sa dormi dupa in pozitia de yoga. E de bine oricum. Hai la mai mare, vreau niste vin. Succes!