Compatibil sau nu?

Compatibil sau nu? - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

12 oct. Compatibil sau nu?

A avea lucruri în comun este adesea cea mai importantă caracteristică ce ne atrage la o persoană.

Unii specialiști sunt chiar de părere că la nivel inconștient mergem atât de departe încât ne alegem parteneri care să ne semene și din punct de vedere fizic. Pe măsură ce o relație se dezvoltă putem observa dacă suntem compatibili sau nu.

Avem aceleași gusturi în materie de muzică? Râdem la aceleași glume? Ne plac aceiași oameni? Dacă observăm că avem multe lucruri în comun, trecem la nivelul următor, acela de a ne împărtăși unul altuia aspirațiile, pentru a evalua dacă putem avea un viitor împreună.

Ce spun ambițiile noastre despre noi?
Când începem să vorbim despre ambițiile și visurile noastre, împărtășim ceea ce ne este foarte aproape de suflet. Spunem ceva despre propriile valori și priorități. De exemplu: Dacă ai câștiga un milion de euro, ce ai face cu acești bani? Mai exact, care sunt lucrurile care te fac fericit? Dacă ai putea lua numai trei lucruri cu tine pe o insulă pustie, care ar fi acelea? Sau, într-o altă ordine de idei, care sunt cele mai importante lucruri din viața ta?

Fiecare pe cont propriu
O persoană care spune “dacă aș câștiga un milion de euro aș cumpără o casă nouă pentru noi”, spune cu totul altceva față de una care zice “daca aș câștiga un milion de euro mi-aș cumpără o mașină sport”. Cel care uită să-și menționeze partenerul de viață cu siguranță nu îl situează pe acesta în centrul priorităților sale.

Când visurile se schimbă
Partenerul tău ți-a spus de atâtea ori că urăște să călătorească, dar acum te anunță că vrea să emigreze în Peru. Cum este posibil așa ceva? Pe măsură ce înaintam în vârstă devenim mai înțelepți și mai încrezători în forțele proprii. Gusturile ni se schimbă, la fel ca și prioritățile. Această capacitate de a ne schimba ne poate ajuta să fim fericiți și 70 de ani alături de o persoană. Dacă ambii parteneri se schimbă și se maturizează împreună, o relație poate fi cu adevărat minunată.

Dar schimbarea ne poate speria într-o anumită măsură. Cu toții ne temem că partenerul se poate îndepărta. Există momente în care considerăm că nu prea mai avem multe în comun, că nu ne mai cunoaștem partenerul atât de bine pe cât credeam. Chiar dacă visele și ambițiile voastre pot fi diferite pentru o anumită perioadă, asta nu înseamnă că acela este sfârșitul relației. După o anumită perioadă veți descoperi că aveți iarăși scopuri comune.

Comunicarea
Cel mai important lucru într-o relație este aceala de a descoperi că aveți aceleași valori și priorități ca partenerul. Și când cei doi discută despre motivațiile și nevoile lor, de cel mai multe ori descoperă că au multe în comun.

De exemplu, dacă tu îți dorești să escaladezi un munte, iar partenerul tău dorește să scrie un roman SF, chiar dacă aceste două acțiuni par atât de diferite, în final amândoi puteți avea același scop, de a realiză ceva important.

Sau dacă partenerul tău își dorește să muncească peste program atât de mult cât se poate, iar tu îți dorești să îți petreci cât mai mult timp acasă, poate însemna că amândoi considerați că pe primul plan sunt copii și fiecare încearcă să facă în felul său ce e mai bine pentru aceștia.

Dacă scopurile voastre în viață par foarte diferite, nu renunțați. Discutați despre ceea ce vă doriți și despre modul în care puteți obține. Puteți descoperi că aveți aceleași scopuri, dar calea aleasă este una diferită.

Nu credeți ce scrie mai sus, experimentați și demonstrați-mi că nu este așa!