Chat with us, powered by LiveChat

DA, POȚI!

DA, POȚI! - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

03 ian. DA, POȚI!

Experienţa nu este ceea ce i se întâmplă unui om. Este ceea ce face un om cu ce i se întâmplă.

Aldoux Huxley

Ce aţi face dacă la 46 de ani aţi fi ars din cap până în picioare într-un teribil accident de motocicletă şi apoi, patru ani mai târziu, aţi rămâne paralizat de Ia brâu în jos în urma prăbuşirii unui avion? Apoi, te poţi imagina milionar, un orator respectat, un mire fericit şi un afacerist plin de succes? Te poţi vedea mergând cu pluta? Sărind cu paraşuta? Candidând la alegeri?

W. Mitchell a făcut toate aceste lucruri, şi mai mult, după ce că cele două accidente i-au transformat chipul într-un amalgam de grefe, i-au lăsat mâinile fără degete şi picioarele subţiri şi inerte într -un scaun cu rotile.

Cele 16 operaţii pe care le-a suportat Mitchell, după ce accidentul de motocicletă i-a ars 65 la sută din corp, l-au făcut să nu mai poată duce o furculiţă la gură, să formeze un număr de telefon sau să meargă la baie fără ajutor. Dar Mitchell, fost soldat la Marină, n-a crezut niciodată că este înfrânt.

„Eu sunt comandant pe nava mea”, spunea el. „Suişurile şi coborâşurile sunt ale mele. Aş putea considera această situaţie ca pe o amânare sau ca pe un punct de plecare”. Şase luni mai târziu el pilota din nou un avion.

Mitchell şi-a cumpărat o casă victoriană în Colorado, o adevărată proprietate, nu glumă, un avion şi un bar. Mai târziu a făcut echipă cu doi prieteni şi au pus bazele unei companii forestiere, care a devenit cea de-a doua companie privată ca Mărime din Vermont.

Apoi, la patru ani după accidentul de motocicletă, avionul pe care-l pilota Mitchell s-a prăbuşit pe pistă imediat după decolare, zdrobindu-i cele 12 vertebre toracice şi lăsându-l paralizat pe viaţă de la mijloc în jos. „Mă întrebam ce naiba se întâmpla cu mine. Ce făcusem ca să merit asta?”.

Neobosit, Mitchell lucra zi şi noapte să-şi recâştige independenţa, atât cât se putea.A fost ales primar în Crested Butte, Colorado, pentru a salva oraşul de exploatarea minieră care ar fi distrus, mai devreme sau mai târziu, mediul înconjurător şi frumuseţea peisajului. După aceea a candidat pentru Congres, folosindu-şi apariţia stranie ca pe un atu, cu slogane de genul, „Nu doar o altă faţă drăguţă”.

În ciuda aspectului său şocant şi a încercărilor la care fusese supus corpul său, Mitchell s-a îndrăgostit şi s-a căsătorit, şi-a luat Master-ul în Administraţia Publică, şi a continuat să zboare, să activeze în acţiunile legate de mediu şi de discursurile publice.

Atitudinea mentală pozitivă, de nezdruncinat a lui Mitchell i-a adus apariţia în emisiuni ca „Today Show” şi „Good-Morning, America”, precum şi în articolele din Parade, Time, The York Times şi alte publicaţii.

„Înainte să fiu paralizat, erau 10.000 de lucruri pe care le puteam face”, spune Mitchell, „acum sunt doar 9.000. Pot să plâng după cele 1.000 pe care nu pot să le mai fac sau pot să mă concentrez asupra celor 9.000 care mi-au rămas. Le povestesc oamenilor că am avut două accidente în viaţa mea.

Dacă am ales să nu le folosesc ca pe o scuză pentru a mă da bătut, atunci poate întâmplările prin care treceţi acum şi vă pun în dificultate ar fi avut o altă perspectivă. Vă puteţi da un pas înapoi pentru a avea o panoramă mai largă, şi puteţi avea şansa de a spune, „Poate că nici nu este mare lucru, la urma urmei”.

Ţineţi minte: „Nu conteză ceea ce vi se întâmplă, ci ceea ce faceţi voi atunci când vi se întâmplă”.