Chat with us, powered by LiveChat

De ce primele 3 luni din relație sunt cruciale

De ce primele 3 luni din relație sunt cruciale - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

24 mart. De ce primele 3 luni din relație sunt cruciale

În ce moment întâlnirile ocazionale cu un tip depășesc o anumită graniță și se transformă într-o relație exclusivă? Poate că e o întrebare dificilă, mai ales cu atâtea sfaturi de la prietene (care sunt sau nu sunt benefice pentru tine) și toate informațiile peste care dai pe internet. Există totuși un factor important în această metamorfoză… și este crucial ca tu să-l înțelegi.

Vrei să știi despre ce e vorba?

Este vorba despre comportamentul tău în relație cu el în primele 3 luni de întâlniri. Primele 3 luni de întâlniri, exclusive sau nu, vor juca un rol uriaș în restul relației. Imaginează-ți pentru o clipă… Stai la marginea unei căzi cu apă fierbinte – apa este clocotită dar tot vrei să intri…

Deci, în loc să sări în apă, ceea ce ar presupune să-ți pui corpul la grele și neplăcute încercări, bagi doar un deget. Apoi picioarele.

Abia după ce te obișnuiești cu temperatura intri cu tot corpul în apă. Și după e fantastic! Dar a trebuit să o iei ușurel altfel nu te-ai fi simțit bine și ai fi ieșit rapid. Cam așa se simt și bărbații când vine vorba despre relații serioase. Majoritatea bărbaților (deși mai sunt și mici excepții) nu caută în mod activ o relație de durată cu o singură femeie, mai ales când sunt foarte tineri.

Mulți dintre ei „cad” într-o relație și d-abia după își dau seama cât de mult le place.
Dacă un tip se simte grăbit, presat, stresat în orice fel, nu se va simți ok și va dori să fugă în cealaltă direcție. Pentru a-i ușura tranziția de la întâlniri ocazionale la o relație, trebuie să faci să pară că a fost ideea lui.

 • Și cum faci asta?
 • Păi, nu faci tu.
 • Îl lași să conducă. Să vezi în ce direcție vrea să meargă
 • Ce presupune asta:

  Îl lași pe el să inițieze conversațiile la telefon sau prin mesaje, îl lași să plănuiască întâlnirile sau să propună și în final, îl lași pe el să-ți spună dacă vrea să ducă relația în alt punct. Să pară că nu depui atât de mult efort ca el și să nu-ți asumi rolul de iubită prea repede. Deși asta înseamnă că activitățile precum gătitul pentru el, curățatul după el, micile favoruri, împărțirea notei de plată, mesaje de „te iubesc” sunt interzise în primele 3 luni de relație.

  El este atent la cum reacționezi tu în diferite situații și va analiza sentimentele pe care i le provoci în aceste luni. Toate aceste lucruri îl vor face să se hotărască dacă „vrea să te păstreze”. Știu că sună de modă veche – să-l aștepți pe el să facă primii păși, dar așa funcționează pentru că bărbații vor dori mereu să-și apere deciziile.

  Bărbatul este mândru în special de deciziile pe care le ia, și dacă vrea să ducă relația cu tine la un alt nivel, își va apăra alegerea. Adică, dacă tu ai fi cea în control și cea care decide următorul pas, nu ar dori atât de mult să-și apere hotărârea de a face lucrurile să funcționeze între voi pentru că nu a luat el această decizie –ci tu.

  Asta nu înseamnă că dacă speri să ai o relație serioasă cu tipul cu care te vezi, e de ajuns să stai și să aștepți. Poți desigur să-i aduci la cunoștință, încă de la început și pe parcursul întâlnirilor, că cel mai bine pentru tine ar fi să îți poți păstra dechise ușile și întâlni cu alți bărbați până în momentul în care el se va hotărî. Majoritatea doamnelor consideră că această mișcare îl va îndepărta pe bărbatul dorit dar, dacă discuția se derulează corect, poate avea chiar efectul opus.

  Deci ține minte, în primele 3 luni de întâlniri, lasă-l pe el să conducă și păstrează-ți nivelul eforturilor (pentru el) la stictul necesar.

  Permițându-i lui să ia frâiele și să ducă relația în alt punct este calea cea mai rapidă de a-l face saăsi dea seama că el de fapt își dorește să aibă o relație de lungă durată și monogamă cu tine.