Depresia unora… sau altora

Depresia unora… sau altora - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

19 oct. Depresia unora… sau altora

Pentru că uneori, în mediul virtual, dar și în cel real, oamenii nu sunt tot timpul sănătoși, vreau să expun anumite măsuri care trebuie luate când avem astfel de oameni în preajmă.

Bolile cronice pot aduce energii negative într-o relație sau, dimpotrivă, îi pot arăta adevărata profunzime și frumusețe. Studiile arată că 40% dintre adulții care trăiesc langă o persoană depresivă, ajung să sufere ei înșiși de depresie, explică J. Raymond DePaulo, doctor la Johns Hopkins School of Medicine.

Într-o relație în care un partener suferă de depresie, ambii parteneri se vor simți la un moment dat vinovați pentru situația prin care trec. Persoana depresivă va regretă faptul că îl face pe celălalt să treacă prin problemele sale, iar celălalt partener se va întreba dacă a greșit cu ceva și cum poate fi de ajutor. Ambii parteneri trebuie să depună un efort constant pentru că relația lor să reziste și pentru că viețile lor să se imbunătătească.

Tratamentul depresiei inseamnă mult mai mult decât administrarea medicamentelor potrivite. Deoarece depresia poate fi cauzată de factori fizici, emoționali și sociali, un plan complet de tratament trebuie să ia în considerare toate aceste probleme. În tratarea depresiei este extrem de important sprijinul pe care îl primim din partea celor din jur, fie că este vorba de familie, prieteni, un grup de suport sau partenerul de viață.

Depresia și sexualitatea
În majoritatea cazurilor de depresie, viața de cuplu are de suferit în urma apariției acesteia. Deoarece creierul controlează impulsurile sexuale, iar depresia cauzează un dezechilibru chimic al creierului, stările depresive interferează cu capacitatea unei persoane de a avea o viață sexuală normală.

Medicamentația prescrisă pentru depresie a fost conectată mult timp cu diminuarea libidoului și disfuncțiile erectile, odată cu inhibarea plăcerii sexuale. Astăzi există tratamente care nu afectează viața sexuală a pacientului iar discuțiile cu doctorul și partenerul de viață sunt esențiale în depășirea acestor probleme, ambii partenerii trebuind să ințeleagă faptul că problemă pe care o au este depresia, nu relația lor.
pauză de 5 secunde și dă click aici.

Cum poți ajuta partenerul de viață în lupta cu depresia
În cazul în care suntem noi cei care observăm că partenerul de viață manifestă simptome de depresie precum tristețe, vinovăție, neputință și negativism, este necesar să știm care sunt lucrurile pe care le putem face pentru a-l ajuta. Asigurați-vă că partenerul primește ajutor din partea profesioniștilor în domeniu.

Prietenii apropiați și familia pot să ofere sprijin emoțional prin verificarea periodică a modului în care funcționează tratamentul și prin asigurarea că persoana care suferă de depresie are activități zilnice de care se ocupă. Este necesară încurajarea continuării programului obișnuit și a activităților obișnuite, dar și realizarea unor activități în afară muncii, precum plimbările, vizionarea unor filme sau mersul la restaurant.

Cum se poate evita contagierea depresivă?
Pentru a evita ca starea de spirit a partenerului de viață să te afecteze, trebuie să înțelegi în primul rând prin ce trece acesta și să îi fii alături, dar să stabiliți anumite limite. Amintește-ți că negativitatea acelei persoane nu reflectă realitatea și faceți efortul intern de a nu fi de acord atunci când auziți lucruri negative.

Apatia și sentimentele negative ale partenerului vă pot conduce pe amândoi către izolare socială sau către interacțiuni în care partenerul depresiv îl domină pe celălalt. Terapiile de cuplu eficiente includ aspecte ce îi vizează pe ambii parteneri. Aceștia învață să comunice mai bine, să diminueze supărarea și alte energii negative, să împartă mai multe energii pozitive prin complimente, acorduri, zâmbete și îmbrățișări, dar și să ia împreună decizii benefice pentru amândoi.

În concluzie: optimismul tău către partener, sportul împreună, muzică clasică, scrisul, activitățile creative, joaca cu copii, yoga, terapie de cuplu, salutul soarelui ( yoga ), meditația, plimbările în natură, pot scoate orice om din depresie, doar cu voința acestuia. Medicamentele sunt pentru leneși.

Un truc scurt, eficient și direct este repetarea către partener a următoarei fraze: Joacă-te! Nu te mai lua în serios! Principalul motiv al cazurilor de îmbolnăvire din lumea intreagă este faptul că oamenii se iau prea mult în serios.