Chat with us, powered by LiveChat

Despre Prietenul Emil

27 oct. Despre Prietenul Emil

Nu-s religios. Pacate (prea mari) nu fac. Imi plac oamenii si-mi place ce simt de la ei. Nu citez pe nimeni si nu idolatrizez decat spiritul curat, neatins de atrocitatile urbane. Imi place de Emil Jianu. Are 62 si un pic si merge ca la 19. N-are probleme cardiace pentru ca nu are timp de asa ceva.

Face poze si cand doarme

A strans expozitii prin lume cat n-am timp sa povestesc. Si asta doar ca hobby. Nu e meseria lui. El e inginer constructor. A facut si fashion, a facut si design, a fost si la pescuit in Florida multi ani. Si toate cu succes.Mi-a povestit odata viata lui. Cu bune si cu rele. Am constat ca tre sa fii putin prieten cu dementza ca sa ramai lucid,rational la cap. Altii,in locul lui, cred ca isi serveau cina si acum la spitalul 9.A avut multe momente de imcomparabile succese.

Cat a trait in New York, a facut celebre portretele care circula pe net a lui Monica Belluci, Natalie Portman,Jack Nickolson si altii. A venit in tara si a creat GreenWorld. O miscare care sustine ecologismul si valoare lui. A facut sport dinainte sa vada lumina zilei. Are fibra pe el mai ceva ca la luptatorii de strada. E atent cu doamnele, le zambeste si le glumeste cu sarmul nonsalant. Nu tipa, nu injura, nu face decat sport si poze.

E ciclist

Aici in Bucuresti,se da rar, ca peste tot se intoxica de la gudronul motoarelor. Il apuca dorul de Nemtia sau US. Isi ia bicla impachetata in avion si vaya con dios scrie pe el. Se baga la concursuri cu cei de varsta a doua, si le castiga. Nu tine trofeele.
Mi-a dat prima bicla acum ceva ani. Stiam sa merg,dar nu stiam pe unde.Mai ales in Bucuresti. Am inceput sa ma dau cu el. Nu aveam pretentii pe atunci de aerodinamica,greutate,echipament.

Pe parcurs am invatat ce-s alea. De la el,tot. Am inceput sa ne dam spre ploiesti, pe Dn1. Faceam zilnic intr-un timp. Faceam antrenament sustinut. Nu ne pregateam ptr ceva anume. Glumeam uneori pueril si ne spuneam ca daca e vreunul care nu se intelege cu covrigul si ne zboara pe carosabil, murim fericiti.Suntem constienti ca in decurs de 2,3 ore, cel putin 7-9000 de masini trec pe langa noi. Si asta de zeci de ori, s-a intamplat. Inca scriu..dar imi bate inima,bag adrenalina.Maine ies din nou.

Am furat ceva fotografie de la el. Eram sub amator,ce-i drept.Acum am urcat putin. Adevarul e ca nu simt fotografia,dar uneori am iesiri absurde si iese senzational. Ma distrez si multumesc modelelor care mi-au tolerat inaptiile fotografice.Multora le place,altele tac.Inteleg si asta.

Emil Iti Multumesc pentru tot