Chat with us, powered by LiveChat

Femei vs. Bărbați: Comunicare după reguli diferite

Femei vs. Bărbați: Comunicare după reguli diferite - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

01 iul. Femei vs. Bărbați: Comunicare după reguli diferite

Comunicare este un adevăr care ar trebui conștientizat încă de la vârste fragede faptul că femeile și bărbații nu practică aceleași reguli de angajare într-o situație de comunicare.

Acest lucru este evident de la bun început când observi cum bărbatul încearcă să ajungă cât mai repede la miezul problemei cu sau fără o scurtă introducere pe când femeia mai întotdeauna va începe prin a testa temeinic terenul și abia apoi va trece la esența problemei dacă există niște condiții minime pentru un răspuns pozitiv la cererile sau propunerile sale.

Lipsa de experiență în asemenea gen de angajament verbal poate duce deseori la crearea unor tensiuni în cadrul cuplurilor tinere care, fără un ajutor consistent din afară, pot degenera în adevărate certuri și despărțiri încărcate de regrete puțin stupide dacă te gândești cât de ușor ar putea fi evitate printr-o înțelegere mai profundă a mecanismelor care guvernează conversațiile dintre bărbați și femei.

Femeile, de exemplu, se supără destul de rău dacă simt că terenul nu este favorabil avansării unor propuneri din partea lor, încercând astfel să slăbească rezistența partenerului și să îl obosească nervos pe acesta până la punctul în care pot introduce ca din întâmplare adevăratul motiv al intervenției lor verbale, fie vorba de o chetuială suplimentară, organizarea unei petreceri și așa mai departe. Ele nu deschid direct subiectul nu pentru că s-ar teme de un refuz la fel de direct ci pentru că doresc să își atingă scopul propus și aleg această cale subtilă prin care știu că pot crește simțitor șansele de reușită.

Bărbații, pe de altă parte, având și un exercițiu mai înrădăcinat al luării deciziilor, inclusiv cele privitoare la destinul cuplului, vor prefera formule mult mai directe de angajare într-o conversație cu o femeie și, din păcate, de multe ori vor fi nevoiți să se confrunte cu refuzul chiar de la bun început deoarece nu au găsit de cuviință să procedeze similar cu femeile și să își pregătească puțin terenul înainte de a avansa o propunere oarecare.

Pentru bărbați deci comunicarea directă, fără ocolișuri, înseamnă eficiență și economie de timp, pe când pentru femei o asemenea formulă nu este decât manifestarea fățișă și grosolană a proastei creșteri și a lipsei de subtilitate.

Dacă însă lucrurile nu mai sunt privite unilateral și atât femeia cât și bărbatul acceptă să vadă și prin ochii celuilalt, experimentând și însușindu-și reguli alternative de utilizat într-o conversație atunci nu putem avea decât de câștigat. Acest lucru nu este totuși posibil decât dacă se discută așezat despre asemenea chestiuni și se prezintă concret situații diferite unde în mod evident fiecare va veni cu o abordare diferită și o viziune diferită. Odată înțelese aceste diferențe nu va mai fi la fel de dificil pe viitor să te angajezi în jocuri conversaționale unde deja ești pregătit pentru o reacție pozitivă și poți aplana sau întâmpina orice factor de risc.

Prin ajustarea constantă și repetată a stilului conversațional al fiecărui partener de relație se pot face chiar progrese majore în sensul transformării celuilalt într-o ființă mai bună, mai complexă și mai aproape de idealul tău de partener, dar nu trebuie uitat că acest lucru cere timp și răbdare.

Orice s-ar întâmpla însă nu e deloc bine să ajungi să practici tehnici de manipulare prin conversație asupra unei persoane la care pretinzi că ții foarte mult pentru că astfel nu faci decât să îi alterezi serios personalitatea schimbându-l, e adevărat, pentru a răspunde pe viitor pretențiilor tale, dar și îndepărtându-l până la punctul în care nu veți mai reuși să va recunoașteți și să vă vedeți ca niște persoane complet străine care doar împart un spațiu comun de locuit.

Prin urmare, pune-te în locul său când ai o discuție aprinsă. Știind de mai sus cum să comunici eficient cu persoana de sex opus, ai mai multe șanse și oportunități să obții ce dorești.

Succes!