Chat with us, powered by LiveChat

Greșeli în comunicarea cu bărbații

Greșeli în comunicarea cu bărbații - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

27 iul. Greșeli în comunicarea cu bărbații

Toată lumea se plânge că nu există comunicare. Toată lumea spune că cel mai important lucru într-o relaţie este comunicarea. Comunicarea e pe toţi pereţii, se vede peste tot: comunicare, comunicare, comunicare.

De ce oare?

Pentru că lipseşte!

Lucrul care lipseşte cel mai mult în viaţa unui om este comunicarea, şi cu sine însuşi şi cu cei din jur. De aceea vedem o groază de cursuri, vedem o groază de dezbateri pe tema asta. Azi toată lumea vorbeşte despre comunicare tocmai pentru că majoritatea oamenilor habar n-au ce e aia comunicare.

Hai să vedem acum câteva greşeli mari care blochează comunicarea. Pentru că toţi ştim cazuri în care femeia are nevoi, dorinţe, nu ştie să le exprime – bărbatul nu înţelege, se iscă certuri, se creează foarte multe despărţiri tocmai din această lipsă de comunicare.

Sunt şapte mari greşeli care blochează comunicarea.

1.Prima greşeală: Judecarea
Judecăţile morale de genul: dacă faci asta e bine, dacă faci asta e rău. Foarte mulţi oameni, şi în special femei, emit judecăţi. Acum vorbim în mod deosebit în relaţii. Femeile spun: ai greşit că ai lasat gunoiul si nu l-ai dus… eşti un imputit. Şi judecă, şi spun: eşti nesimţit, eşti porc, du-te la mă-ta, nu eşti bun de nimic. În momentul în care te obişnuieşti cu genul acesta de comunicare bărbatul se va închide total şi va tăcea probabil tu o să arunci comportamentul de judecăţi asupra lui şi nu va avea niciun efect, absolut. Şi tu te-ai descărcat, el n-a înţeles nimic, şi mai trece o zi din viaţa voastră.

2. A doua greşeală : Învinovățirea
Se intampla când începi să-i spui bărbatului: eşti vinovat, din cauza ta. Multe chestii care încep cu: din cauza ta s-a întâmplat ce s-a întâmplat, din cauza ta n-am ajuns la timp, din cauza ta am ajuns aşa, din cauza ta n-avem bani. Acestea sunt cele mai rele lucruri pe care le poţi face. Nu uita că bărbaţii părăsesc femeile pentru chestia asta.

3. A treia greşeală : Etichetarea.
De exemplu, toţi bărbaţii sunt porci. Nu vei reuşi niciodată să înţelegi bărbaţii, nu vei avea niciodată satisfacţie în viaţă cu bărbaţii, dacă pui etichete şi nu înţelegi că fiecare fiinţă umană este unică. Pentru că tu ai pus etichetă la toată lumea, tu ştii că toţi sunt aşa, n-are rost să mai îţi schimbi ideea. Asta-i rețetă sigură spre nefericire.

4. A patra greșeală de comunicare: Supunerea bărbatului
Cred că de multe ori vrei să-l faci să facă ce vrei tu. Nu lași alegere și libertate. Încerci să-i impui anumite lucruri, prin șantaj emoțional de exemplu.

5. A cincea greșeală: Compararea
Și asta e nasoală rău. Și crede-mă că ți-o spun ca bărbat. Să spui „uită-te la prietenul tău ce rezultate bune are și uită-te la tine ce ce slab ești.” Sau „uită-te la ceilalți ce mașini au și uită-te la tine ce mașină ai, sau ce mașină n-ai. Cel mai rău lucru e să spui „fostul meu iubit făcea așa… tu de ce nu faci așa?” Cea mai mare și cea mai urâtă greșeală este să compari! Să compari un bărbat cu alți bărbați. Bărbații funcționează într-un anumit fel, se bazează mult pe ego, și dacă faci greșeala asta, să-l înjosești comparat cu alt bărbat, prin comparare o să rămână niște urme nasoale în sufletul lui și s-ar putea să ți-o iei înapoi, să se întoarcă chestia asta împotriva ta.

6. A șasea greșeală în comunicare : Amenințarea
Șantajul emoțional, recompensă-pedeapsă: „dacă faci asta facem sex oral, dacă nu, nu! „

Chestiile astea sunt iarăși foarte neplăcute pentru că s-ar putea să obții pe termen scurt rezultatele dorite dar s-ar putea să se întoarcă roata și când ți-e lumea mai dragă, el să țină minte și să se răzbune. Să zică: aaa, mai ții minte când m-ai obligat și m-ai șantajat și ai încercat să mă dresezi, na hai că acum facem invers.

7. A șaptea mare greșeală :Presupunerile neexprimate
Când femeile sar la concluzii în mod pripit. Vine bărbatul acasă târziu și-l întreabă: „unde-ai fost până la ora asta, ai fost la altă femeie, ce-ai făcut?” NU sărim cu presupunerile! Mintea noastră generează scenarii tot timpul, scenarii care de multe ori sunt SF-uri, nu sunt reale. Se cheamă presupuneri. Nu mai lăsa mintea ta să facă presupuneri.

Pentru ca acum le stii, poti printa, face poza la acest post si cu siguranta iti va fi de folos in momentele de restriste cu iubitul tau.

Relatiile sunt Comunicare, Chimie si Auto-Educatie. Daca sari vreuna din astea, nu poti avea o relatie sanatoasa !