Iubeşti sau eşti ataşată? Uite 5 diferenţe între ele

Iubeşti sau eşti ataşată? Uite 5 diferenţe între ele - Videochat București - Videochat Galați - Videochat Ploiești

01 mart. Iubeşti sau eşti ataşată? Uite 5 diferenţe între ele

Eşti îndrăgostită sau ataşată de partenerul tău? Dragostea este un subiect complicat, dar am pregătit câteva diferenţe dintre iubirea adevărată şi ataşament:

1. Iubirea adevărată se bazează pe altruism, iar ataşamentul pe egoism.

Atunci când eşti îndrăgostită, vrei să dai totul pentru a face cealaltă persoană fericită. Te gândeşti mereu la noi moduri de a-l face pe partenerul tău să se simtă iubit şi împlinit. Nu este un concurs, nu va certaţi pe cine ar trebui să spele vasele sau cine oferă mai mult în relaţie. Atunci când eşti ataşată de cineva, te concentrezi pe modalităţile în care acea persoană te poate face fericită.

2. Dragostea este eliberatoare, ataşamentul îţi controlează viaţa.

Dragostea reciprocă îţi oferă posibilitatea să fii tu. Partenerul tău te încurajează să faci acest lucru şi nu îţi va fi frică să-ţi expui punctele slabe în faţa lui. Abilitatea partenerului de a te accepta aşa cum eşti te ajută să-ţi urmezi visurile. Ataşamentul, pe de altă parte, alimentează un comportament bazat pe control. Îţi descurajezi partenerul să petreacă timp cu prietenii săi, îl manipulezi, îi întinzi capcane.

3. Dragostea presupune o evoluţie reciprocă, iar ataşamentul te trage înapoi.

Dacă eşti îndrăgostită, vei evolua alături de partenerul tău. Amândoi vreţi să deveniţi cea mai bună versiune a voastră. În ceea ce priveşte ataşamentul, dorinţa ta de a controla şi incapacitatea de a rezolva propriile probleme îţi restricţionează evoluţia.

Problemele nerezolvate te fac să fii dependentă de partener.

4. Iubirea este veşnică, pe când ataşamentul este trecător.

Dragostea adevărată reuşeşte să treacă testul timpului. Se poate ca tu şi partenerul tău să vă despărţiţi, temporar sau permanent. Însă, dacă a fost vorba de o dragoste adevărată, acea persoană îţi va păstra întotdeauna un loc în inima sa. În cazul în care este vorba de ataşament, probabil că vei avea resentimente după despărţire. Acestea apar din cauza faptului că ai impresia că partenerul avea obligaţia de a te face fericită şi te-a dezamăgit.

5. Dragostea te învaţă să fii o persoană mai bună, iar ataşamentul îţi stimulează ego-ul.

Atunci când eşti îndrăgostită, eşti mai puţin centrată pe sine. Relaţia îţi stimulează evoluţia şi te încurajează să fii mai bună. Relaţiile bazate pe ataşament sunt, în cele mai multe cazuri, dominate de ego. Acesta este motivul pentru care multe persoane sunt prinse într-un ciclu de relaţii nesatisfăcătoare. Este greu să te autoanalizezi şi să-ţi rezolvi problemele. De aceea, te bazezi pe abilităţile partenerului tău de a-ţi rezolva problemele.

Aceste 5 diferenţe completează seminarul din acesta săptămână despre Cum să Conduci cu Adevărat o Relaţie. Acum pentru că ştii diferenţele, şansele cresc pentru tine să fii FERICITĂ!